vrijdag 7 juni 2019

Microsoft Certification Support Via Online Moderated Forums

Situatie

Per 12 juni 2019 is het niet meer mogelijk om per telefoon of e-mail ondersteuning te krijgen voor jouw Microsoft certificeringsvragen.

En dan?

Uiteraard komt er een goed alternatief voor in de plaats (deze is al een tijd volledig operationeel):  zogenaamde online moderated forums.

Hoe het werkt

Heel eenvoudig. Je gaat naar de online moderated forums voor Microsoft Certification & MCT. Daar kun je zoeken (of browsen) binnen allerlei issues om te zien of jouw vraag/situatie ook voorkomt in de wel zeer omvangrijke database.

Heb je geluk, dan staat deze er bij inclusief oplossing. Heb je ‘pech’ dan post je jouw issue en binnen één werkdag zal Microsoft Support antwoord geven.

!!!Let op!!!

Wanneer je een issue post, laat dan privé details achterwege! Iedereen kan namelijk jouw posting lezen. Microsoft Support zal jouw posting beantwoorden en in datzelfde antwoord doorverwijzen naar de private chat, gekoppeld aan jouw eigen account welke jij op het forum gebruikt.

Zoals de naam al aangeeft is dat een gesloten sessie welke alleen voor jou en Microsoft inzichtelijk is. Daar kun je privé gegevens vermelden, indien nodig, zonder bang te zijn dat de hele wereld mee kan lezen…

Mijn eigen ervaringen

Afgelopen maanden heb ik via deze forums al een paar issues gemeld. En hoewel de reactiesnelheid niet super was, werd alles wel uiteindelijk opgelost. Wat dat betreft is de oplossnelheid niet anders dan wanneer je de case telefonisch of per mail had gemeld.

Wat ik zelf als een groot voordeel ervaar van het forum, in vergelijking met de telefoon of e-mail, is dat je snel kunt zien of er een dergelijk issue al eerder is opgetreden, en wanneer niet dat je in relatief korte tijd snel een posting kunt achterlaten. Dat alles in de wetenschap dat je meteen het juiste kanaal ervoor gebruikt en zonder lange (telefonische) wachttijden of gesprekken met mensen die minder duidelijk Engels spreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten