woensdag 19 oktober 2022

Dag Skillpipe Hallo MS Learn!

Inleiding

Per 3 oktober 2022 is Microsoft gestopt om hen digitale boeken behorende bij de Microsoft cursussen (ook wel MOC, Microsoft Official Courseware genoemd) via Skillpipe aan te bieden. In plaats daarvan staat al het lesmateriaal op het MS Learn platform.

Deze transitie brengt de nodige vragen met zich mee. In deze posting zal ik die zoveel als mogelijk benoemen in de vorm van onderstaande FAQ.


FAQ MOC naar MS Learn transitie

  1. Ik heb allerlei digitale boeken op Skillpipe staan. Kan ik er nu niet meer bij?
    Jawel, je kunt er nog steeds bij. Geen enkel probleem. Alleen worden nieuwe cursussen nu niet meer toegevoegd als digitaal boek in Skillpipe maar vindt je al dat lesmateriaal nu in MS Learn. Je krijgt daar een link voor toegestuurd via Vijfhart’s planningsafdeling zodra jij jezelf voor een Microsoft cursus hebt ingeschreven.

  2. Worden mijn digitale boeken in Skillpipe nog steeds bijgewerkt?
    Nee, dat doet Microsoft niet meer. Deze updates zijn ook per oktober 2022 gestopt. Dus wanneer je de laatste updates wilt weten ten aanzien van een bepaalde Microsoft cursus moet je naar MS Learn gaan. Dat ‘kanaal’ wordt nl. wel door Microsoft bijgewerkt.

  3. In Skillpipe kon ik bepaalde zaken markeren en opmerkingen toevoegen. Kan ik dat ook in MS Learn doen?
    Nee, vooralsnog is dat helaas niet mogelijk. Microsoft heeft echter aangegeven te onderzoeken of het mogelijk is deze functionaliteit t.z.t. alsnog toe te voegen. Of en zo ja per wanneer dit dan kan is vooralsnog onduidelijk.

  4. Ik heb nog een Skillpipe code die ik moet activeren. Tot wanneer kan dat?
    Een Skillpipe code moet je binnen 90 dagen activeren. Daarna kan dat niet meer. Omdat Skillpipe per oktober 2022 niet meer wordt gebruikt door Microsoft is 30 december 2022 sowieso de laatste dag dat jij een Skillpipe code kunt activeren.

  5. Mijn Skillpipe code is verlopen. Kan Vijfhart een nieuwe code aanvragen voor mij?
    Helaas kan dat niet meer. Niet omdat wij dat niet willen maar omdat wij dat niet meer kunnen. Per oktober 2022 is deze mogelijkheid voor alle Microsoft Learning Partners uitgezet.

  6. Tot wanneer kan ik Skillpipe nog benaderen?
    Skillpipe blijft benaderbaar tot 30 juni 2023. Daarna gaat Skillpipe offline en kun je er niet meer bij. Let er wel op, dat Microsoft sinds oktober 2022 de boeken op Skillpipe niet meer bijwerkt. Naarmate er meer tijd verloopt, wordt de inhoud van diezelfde boeken steeds ouder. En zeker in relatie tot de cloud, welke telkens veranderd, is dat wel iets om rekening mee te houden.

  7. Heb ik een account nodig om MS Learn te gebruiken?
    Om het maximale uit MS Learn te halen is het het beste om een account te gebruiken. Dit kan zowel op basis van een persoonlijk account als een zakelijk account. Aan jou de keuze. Wanneer je nog geen account hebt kun je er heel snel eentje aanmaken met behulp van een gratis(!) MS Outlook account. Dit account dien je vervolgens aan MS Learn te koppelen. Zie dit pdf bestand waarin alles wordt uitgelegd (aanmaken gratis MS Outlook account en het koppelen ervan aan MS Learn).

  8. Wat zijn de voordelen om op MS Learn een account te gebruiken?
    Je kunt alles goed bijhouden, zowel qua voortgang van jouw studie, de behaalde badges en/of certificeringen, geplande en behaalde examens. Zodoende heb jij één centrale plek waar jij alles terug kunt vinden ten aanzien van jouw Microsoft certificeringen, cursussen etc.

  9. Wat is de zogenaamde Achievement Badge? Krijg ik dat wanneer ik slaag voor een Microsoft examen?
    Een Achievement Badge is een digitale badge waarmee jij aantoont dat jij een bepaalde Microsoft cursus hebt doorlopen, bijvoorbeeld de AZ-104, MS-900 of de MS-100. Deze badge is volledig digitaal. Wanneer jij bij Vijfhart een Microsoft cursus volgt krijg jij op de laatste cursusdag in de ochtend een mailbericht met daarin een uitnodiging om de online evaluatie via Metrics That Matter (MTM) in te vullen. In datzelfde mailbericht zit er ook een link om jouw Achievement Badge te claimen. Dat doe je in MS Learn en dan moet je al aangelogd zijn met jouw account in MS Learn. Dan heb jij die badge binnen een halve minuut geclaimd.

  10. Wanneer MS Learn de centrale plek wordt voor al mijn Microsoft certificeringen en studies, kan ik dan ook vanuit datzelfde portaal mijn Microsoft examens plannen?
    Goede vraag! En jazeker, via MS Learn kun jij ook jouw Microsoft examens plannen. Zie deze handleiding om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Wat te doen wanneer jouw vraag er niet tussenstaat?

Mocht het zo zijn dat jouw vraag er niet tussenstaat en je wilt toch het antwoord weten? Aarzel dan niet en neem contact met Vijfhart op. Geef aan wat jouw vraag is en dan kom ik vanzelf bij jou in de lucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten