dinsdag 4 december 2018

!!!Nieuw!!! ‘Modern Desktop Administrator Associate’ is uit

Sinds gisteren heeft Microsoft het aanbod Role-based certificeringen uitgebreid met Microsoft 365 Certified Modern Desktop Administrator Associate.
administrator associate image

Om dit certificaat in de wacht te slepen dienen deze twee nieuwe examens te worden behaald. Deze examens zijn ook sinds gisteren in BETA beschikbaar:

  1. MD-100: Windows 10 (beta);
  2. MD-101: Managing Modern Desktops (beta)

Beta = Korting?
Ja, dat klopt! Ga naar deze blogposting van Microsoft Learning en zoek de kortingscodes. Let erop dat deze codes beperkt houdbaar zijn en beperkt beschikbaar. Dus: op = op! Wees er dan ook snel bij!

Waar zijn de trainingen?
Goede vraag! Die zitten nog in de ‘pijplijn’. Verwachting is dat deze trainingen  eind december 2018 en anders begin januari 2019 beschikbaar komen.

Ik hoop dat deze trainingen dan ook COMPLEET zijn omdat vele nieuwe AZ-x trainingen dat nog niet zijn. Zo ontbreken nog echte opgaves en wordt je doorverwezen naar de documentatie website van Microsoft om bepaalde ‘oefeningen’ te doen. Momenteel werkt Microsoft er aan om deze trainingen te voorzien van echte opgaves/oefeningen.

Is er een overgang van oud naar nieuw?
Ja en nee. Nee in de zin dat er geen transitie examens voor Windows 10 zijn.

Ja wanneer je examen 70-698 (Installing and Configuring Windows 10) hebt behaald, want dan hoef je alleen nog maar examen MD-101 doen.

Aanvullende (online/blended/klassikale) training is echt geen overbodige luxe wanneer jij dit examen wilt behalen. Reken er maar op dat Microsoft er alles aan doet om hen nieuwe Role-Based certificeringsprogramma te bewaken en dat de toelating dus niet eenvoudig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten