woensdag 17 april 2019

Wat iedere Skillpipe Gebruiker Moet Weten

Inleiding
MOC staat voor Microsoft Official Courseware. Oftewel cursusmateriaal door Microsoft zelf ontwikkeld en goedgekeurd om een officiële Instructor Led Training (ILT) Microsoftcursus mee te volgen. Zo ook voor de nieuwe Microsoft ILT Role-Based cursussen.

Vroeger werden MOCs als fysiek boek uitgeleverd, tegenwoordig gebeurd dat digitaal. Uitlevering van fysieke boeken gebeurd vrijwel niet meer.

Skillpipe.com
Voor de uitlevering en consumptie van de digitale MOCs maakt Microsoft gebruik van Skillpipe.com. Dit platform wordt ook wel de Skillpipe Web Reader genoemd. Je kunt deze app als een SaaS oplossing zien, want je hoeft zelf niks te installeren, alleen te consumeren. De app wordt volledig door Arvato onderhouden.

Als eindgebruiker maak je in deze app met een paar eenvoudige stappen een account aan, je voert de MOC licentiecode in, je activeert deze en de bijbehorende MOC wordt aan jouw digitale boekenplank  toegevoegd.

De voordelen zijn legio. Je hoeft niet meer te sjouwen met lijvige boeken, je kunt de MOC vanaf elk device (laptop, pc, tablet, smartphone) benaderen en – wanneer er een update voor jouw MOC uitkomt – wordt dit automatisch voor jou geregeld.

Echter, met de ILT Role-Based MOCs is er iets aan de hand wat je moet weten. Vandaar deze posting.

ILT Role-Based MOCs & updates
Momenteel is het zo dat door technische beperkingen Skillpipe inhoud welke door de gebruiker zelf is gemaakt (denk aan markeringen, notities e.d.) niet overgezet kan worden naar updates van diezelfde MOCs.

Dit is alleen van toepassing op ILT Role-Based MOCs die voor 20 maart 2019 zijn uitgebracht. Dit probleem is in de nieuwste releases van de MOCs, uitgebracht op 20 maart 2019 of er na, verholpen.

Tussenoplossing
Echter, de overgang van de ‘problematische’ MOCs naar de MOCs die dit euvel niet meer hebben (dus uitgebracht op 20 maart 2019 of er na), behoeft wel aandacht. Dit om te voorkomen dat de content, door de gebruiker zelf gemaakt, niet verloren gaat.

Dit is dan ook de tussenoplossing en bestaat uit deze stappen, waarvoor je overigens zelf niks hoeft doen.
  1. De ‘oude’ en problematische MOC blijft op je digitale boekenplank staan;
  2. Er verschijnt een nieuwe revisie, dit betreft de nieuwe MOC welke het probleem niet meer heeft;
  3. Deze revisie zie je het beste door linksonder in Skillpipe op Switch to list view te klikken (staat er Switch to cover view, dan zit je al in List view. Ga dan verder met Stap 4);
  4. Klik vervolgens op de MOC en je ziet nu dat er twee revisies zijn, duidelijk weergegeven in de naam;
  5. De nieuwste MOC is altijd degene met -A in de naam.
Voorbeeld: De twee MOCs met de rode pijl betreffen de meest nieuwe revisies van de desbetreffende MOCs:

Mocht je nu zelf markeringen, notities e.d. gemaakt hebben in de eerste versie van de MOC, dan dien je die helaas zelf handmatig over te zetten naar de nieuwste revisie van dezelfde MOC.

Dit is geen ideale oplossing maar het is helaas niet anders en is ook beperkt tot een eenmalige exercitie. Want de nieuwste revisie kent dit probleem niet.

Vanaf de nieuwste revisie (20 maart 2019 en daarna)
Toekomstige revisie updates worden dan als een nieuwe MOC gepubliceerd waarbij er met behulp van een slim en nieuw algoritme, alle door de gebruiker aangemaakte content, over wordt gezet naar de nieuwe MOC.

Hierdoor zie je als gebruiker nog maar één MOC staan welke geheel up-to-date is EN jouw eigen content bevat.

Korte Q&A
01 - Wat gebeurd er met de eerste versie van de MOC, degene die niet oké is?
Vooralsnog blijft die gehandhaafd. Op een later te bepalen tijdstip zal Arvato die verwijderen. Echter, daarover wordt ruimschoots van te voren gecommuniceerd.

02 - Welke ILT Role-Based MOCs zijn hierdoor getroffen?
Oeps! Dat is best wel een lijst. Hier kun je het pdf-bestand downloaden welke  de titels en bijbehorende cursusnummers bevat van alle getroffen ILT Role-Based MOCs.

03 - Moet ik zelf echt niks doen?
Hangt er vanaf. Skillpipe zal uit zich zelf de nieuwste revisie tonen. Daar hoef jij niks voor te doen. Echter, het overzetten van jou zelf gemaakte content (markeringen, notities e.d.) moet je wel zelf overzetten (helaas). Dit betreft echter een eenmalige actie. In de toekomst, en vanaf de nieuwste revisie wordt dit ook automatisch voor jou gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten