dinsdag 5 november 2019

M10979 ‘Introduction To Microsoft Azure For IT Professionals’ Continued…

Inleiding

Deze posting is gebaseerd op een eerdere posting, zie hier. mijn advies is om voor de juiste context, die posting even globaal door te nemen,

Inmiddels zijn we na het schrijven van diezelfde posting ruim een maand verder en heeft Microsoft besloten een nieuwe poging te wagen de M10979 (Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals) uit te faseren en te vervangen door een nieuwe cursus waarvan de naam vooralsnog onbekend is.

Enige uitleg is wel nodig, want ook hier bestaat er wederom kans op verwarring.


Overgang

Microsoft is wijzer geworden en heeft besloten een overgangsfase in te lassen waardoor zowel de M10979 als de opvolger ervan, gelijktijdig beschikbaar zijn. Dit geeft de cursisten, docenten en opleiders de tijd om netjes over te gaan.

De fasering is als volgt (let wel, dit zijn de data zoals Microsoft die nu voorstelt. Dit kan zo maar weer veranderen):

  1. De opvolger komt uit per 13 december 2019;
  2. De M10979 gaat per 31 januari 2020 met pensioen.

De opvolger zal ook een tweedaagse cursus zijn met dezelfde doelgroep, de beginnende IT Pro/Developer of IT Pro/Developer voor wie Azure nieuw is. Ook deze cursus zal de nodige hands-on labs bevatten zodat de cursist zelf aan de slag zal gaan om zodoende zelf Azure te ervaren.


De verwarring?

Die zit in de naamgeving van de cursuscode. Die wordt namelijk aangeduid met AZ-900T00. Dat is dus de naam van de tweedaagse vervanger voor de M10979…

En ja, er bestaat ook nog zoiets als de eendaagse cursus Azure Fundamentals (AZ-900T01, in de markt afgekort naar AZ-900).

Echter, deze twee cursussen staan los van elkaar en zijn vanaf 13 december 2019 beiden gelijktijdig in de markt. Hieronder een klein overzicht om de verschillen aan te duiden:

Opvolger van de M10979, de AZ-900T00:

  • Tweedaagse cursus met hands-on oefeningen voor de cursisten
  • Doelgroep: Beginnende IT Pro’s/Developers of IT Pro’s Developers voor wie Azure nieuw is.
  • Kan gebruikt worden om het AZ-900 examen mee te doen.

De bestaande Azure Fundamentals (AZ-900):

  • Eendaagse cursus met mogelijkheid tot oefening voor de cursisten (zelf doen uit lesboek);
  • Doelgroep: Niet-IT Pro’s zoals accountmanagement, HR, projectleiders etc.
  • Kan gebruikt worden om het AZ-900 examen mee te doen.

En de naam?

De M10979 heeft nu als naam Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals.

Wellicht dat de AZ-900T00 de naam gaat krijgen van de eerdere opvolger welke is ingetrokken: Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals and Developers.

Hoe dan ook dit is koffiedik kijken. De toekomst zal het uitwijzen wat de uiteindelijke naam van deze nieuwe tweedaagse cursus gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten