donderdag 28 november 2019

Wat Jij Moet Weten Van Microsoft

Inleiding

Zoals bekend is Microsoft bezig zich opnieuw uit te vinden. Geen software vendor meer. Niet meer ‘The Windows Company’. Maar wel: Cloudservice provider die – en nu komt de crux – vendor neutral is!

Met name dit laatste aspect is een enorme omslag maar zeer zeker geen loze kreet. Rol een VM uit in Azure en de eerste keuze qua OS is Ubuntu Server! Inmiddels is meer dan 65% van de workloads die in Azure draaien, o.b.v. Linux!

Kortom, Microsoft is totaal van richting veranderd! En zoals Microsoft alles doet, doen ze ook dit met volle overgave. De stip op de horizon is gezet, het schip is op koers en nu vol gas!


Wanneer houdt het op?

Dat ‘gas op de plank’ is iets dat al veel langer speelt bij Microsoft sinds ze zich volledig op de cloud zijn gaan richten. En op een bepaald moment zou de vraag kunnen ontstaan ‘Wanneer gaat de voet van het gaspedaal?’, oftewel, wanneer gaat Microsoft het wat kalmer aan doen?

Nu Ignite 2019 (4 t/m 8 november) is geweest, is het antwoord op die vraag inmiddels wel duidelijk: Het tempo waarin Microsoft hen clouddiensten portfolio verder uitbouwt, is alleen maar toegenomen!

Dus de updates voor hen clouddiensten nemen alleen maar toe, zowel qua hoeveelheid als de frequentie waarop deze uitkomen.


Innovatie

Daarbij speelt ook innovatie een grote rol. Twee spraakmakende voorbeelden: data opslag in glas(!) (Project Silica) en Quantum Computing.

Naast dit soort baanbrekende innovatie worden bestaande clouddiensten ook geheel bijgewerkt, verbeterd, samengevoegd en robuuster gemaakt. Hierbij staat security centraal en wordt dat steeds verder uitgewerkt en in bestaande clouddiensten gevouwen.


How to keep up?

Goede vraag! Je kunt uiteraard het Ignite event bezoeken. Maar dat is al geweest, dus wat te doen wanneer je er niet naar toe bent gegaan?

Je kunt van verschillende bronnen vele blogpostings lezen. Alleen is de informatie zeer verspreid en loop je hoe dan ook cruciale informatie mis.

Gelukkig heeft Microsoft er de oplossing voor bedacht: Ignite 2019 Book of News. Dit e-book bevat meer dan 70 pagina’s en gaat alleen maar over alles wat er bij is gekomen (gaat komen) in de Microsoft clouds.

Kortom, door dit boek door te nemen ben je in één keer weer helemaal ‘bij & blij’. Zelf ben ik dit boek nog aan het lezen en ik moet zeggen dat het zeer indrukwekkend is wat Microsoft allemaal aan het doen is.

Qua ontwikkelsnelheid zit Microsoft op een niveau welke ik nog nooit eerder heb gezien, waar dan ook. Zou Microsoft dit tempo ten tijde van Windows 98 gehad hebben, dan hadden ze op 1 januari 2019 Windows 98 uitgebracht en op 31 december 2019, Windows 10!

Het e-book kun je hier rechtstreeks downloaden (pdf bestand). Mijn advies: download en LEES het en ’Be awed & amazed!’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten