donderdag 25 februari 2021

MCSx Trainingen OOK Met Pensioen….

Inleiding

Zoals bekend zijn alle MCSx examens per 31 januari 2021 met pensioen gegaan. Eerder behaalde certificeringen tellen nog een jaar mee en dan is ook dat voorbij.

Tot nu toe had Microsoft aangegeven weliswaar de examens en certificeringen voor MCSx met pensioen te sturen maar de bijbehorende opleidingen, zolang als mogelijk/gewenst nog beschikbaar te houden.

Kanttekening die Microsoft er wel bij plaatste is dat de desbetreffende trainingen nog wel courant moeten zijn en dat er voldoende vraag moet zijn.


Fast forward nu naar het heden

Microsoft heeft besloten een fiks aantal oude trainingen uit te faseren, oftewel met pensioen te sturen:

  1. Per 31 maart 2021 gaan er 20 met pensioen;
  2. Per 30 april 2021 gaan er 64 met pensioen(*).

*: Bij deze laatste serie zitten ook de lokale versies van het lesmateriaal (Frans, Duits, etc.).

Kijk hier op de website van Microsoft wat er allemaal weggaat.


My two cents

Microsoft is druk bezig om het Role-Based portfolio niet alleen te bestendigen maar ook verder uit te breiden. Al het oude lesmateriaal is daarbij niet heilig en wordt in hoog tempo afgevoerd.

Op zich niks mis mee. En wat er tot nu toe op de nominatie staat om met pensioen gestuurd te worden is er ook echt wel aan toe. Sommige zaken zijn al haast tien jaar oud…

Ik hoop echter wel dat er geen ‘snijverlies’ in de toekomst op gaat treden en dat er dus courante trainingen te snel worden afgevoerd terwijl er nog geen volwaardige Role-Based tegenhanger is.

Afijn, we gaan het allemaal wel meemaken. To be continued!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten