vrijdag 5 maart 2021

Nieuw Microsoft Role-Based Certificeringsdomein: SCI

SCI staat voor Security, Compliance & Identity. Inmiddels is Microsoft’s portfolio ten aanzien van cloud gebaseerde SCI oplossingen zeer indrukwekkend te noemen. Zowel qua breedte (inzetbaarheid) en diepte (verscheidenheid).

Op basis van de gehele SCI toolset wordt een organisatie in staat gesteld zich zelf geheel te beschermen, en dan het GEHELE IT landschap, dus ook alles wat niet in Microsoft’s cloud staat. Jawel, SCI reikt ver buiten Microsoft’s eigen datacenters en is daarmee in staat om ook on-premise en in andere niet-Microsoft cloud gebaseerde oplossingen, bescherming te bieden.

Meer nodig dan documentatie en video’s alleen….

Tot voor kort vertrouwde Microsoft op de documentatie en video’s om de organisaties van voldoende kennis te voorzien om al deze SCI oplossingen goed in te zetten, te beheren en aan te sluiten op de organisatie.

Inmiddels is Microsoft tot het inzicht gekomen dat dit niet meer volstaat en dat in een wereld waar SCI steeds belangrijker wordt, het ook een plek te geven in hen Role Based certificeringsportfolio.

Microsoft & Warp Speed

En zoals dat wel vaker gaat bij Microsoft, wanneer de kogel eenmaal door de kerk is, geven ze er vol gas op. Zo ook nu. Het nieuwe SCI portfolio zal met zijn lancering meteen voorzien in VIER(!) SCI Role-Based certificeringen! Algemene verwachting is dat – gezien de hoeveelheid SCI tools die Microsoft aanbiedt – dit aantal in de nabije toekomst verder zal groeien.

ETA Role-Based certificeringen & Bèta examens

Dit zijn de vier nieuwe Role-Based SCI certificeringen. Let wel, omdat het nog niet beschikbaar is, kunnen bepaalde zaken nog veranderen. Maar op basis van wat er nu bekend is, worden dit de vier nieuwe Role-Based certificeringen welke allemaal deel uitmaken van het nieuwe SCI domein. Hierbij staat ETA voor Estimated Time of Arrival, oftewel wanneer de certificering, met bijbehorende cursus en examen live zullen gaan. De examens worden momenteel al aangeboden, in bèta vorm wel te verstaan.

Gisteren heb ik zelf een van deze bèta examens gedaan (SC-900) en moet ik maximaal 8 weken wachten eer ik weet of ik geslaagd ben of niet. Spannend! Maar altijd erg leuk om Microsoft te helpen hen examens te ontwikkelen.


SC-900 SCI Fundamentals

 • Eendaagse training
 • ETA: April – juni 2021
 • Gericht op een breed publiek zoals o.a. geïnteresseerden uit bedrijfs- en/of IT omgevingen, beginnende IT professionals of bestaande IT professionals die een high level overzicht willen van wat Microsoft allemaal op het gebied van SCI te bieden heeft.

SC-400: Microsoft Information Protection Administrator

 • Tweedaagse training
 • ETA: 15 maart 2021
 • Voor degenen met een compliance beheerdersrol/taak zal deze certificering hen helpen bij het plannen en implementeren van Azure Information Protection, om te voldoen aan de compliance vereisten van de organisatie.

SC-300: Microsoft Identity & Access Administrator

 • Vierdaagse training
 • ETA: April – juni 2021
 • Je leert alles m.b.t. de basisprincipes van identiteitsbeheer inclusief een goede identiteitslevenscyclus. Daarnaast leer je alle bijbehorende beveiligingsmechanismes zoals bijvoorbeeld MFA, Conditional Access en Continuous Access Evaluation in te zetten voor jouw organisatie/klant.

SC-200: Microsoft Security Operations Analyst

 • Vierdaagse training
 • ETA: April – juni 2021
 • Je leert alles over het beperken van bedreigingen met behulp van Microsoft SCI-oplossingen. Ook leer je hoe je pro-actief bedreigingen kunt opsporen (hunting) voordat deze daadwerkelijk schade aanrichten, dit alles m.b.v. Azure Sentinel en op Microsoft Defender gebaseerde oplossingen.

En wat doet Vijfhart?

Goede vraag! Omdat wij bij Vijfhart er van overtuigd zijn dat SCI enorm belangrijk is voor elke organisatie, gaan wij al deze SCI gerelateerde trainingen aanbieden zodra deze beschikbaar zijn.

Zodra dat het geval is worden jullie via de gebruikelijke kanalen (social, blogs, website, nieuwsbrief etc.) op de hoogte gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten