vrijdag 30 april 2021

THT Role-Based Certificering Van 2 Naar 1 Jaar Per 30 Juni 2021!

Inleiding

Zoals eerder aangegeven in deze blogposting wordt de houdbaarheid van Microsoft Role-Based certificeringen (Associate, Expert & Specialty) teruggebracht van 2 naar 1 jaar.

De datum waarop dit in wordt gevoerd is nu eindelijk bekend: 30 juni 2021. Vanaf dan wordt de THT voor nieuwe certificeringen, beperkt tot één jaar.


Waarom doet Microsoft dit?

Reden hiertoe is dat de cloud zo snel veranderd, dat de eerder behaalde certificeringen sneller een refresh nodig hebben om relevant te blijven. Door de THT datum op 1 jaar te zetten wordt dit gerealiseerd. Hierdoor is jouw certificaat altijd marktconform.


Zeker een manier om aan extra geld te komen?!

Nee hoor! Een renewal kost niks! Dit doe je met behulp van een zogenaamd assessment. Deze doe je online via Microsoft Learn. De laatste zes maanden van de THT datum van jouw certificering krijg jij de gelegenheid om het bijbehorende assessment te doorlopen. Online & gratis! Wanneer je het assessment haalt, wordt jouw certificaat met een jaar verlengd.


Maar mijn huidige certificeringen zijn nu nog 2 jaar geldig!

En dat blijft zo. Het is alleen van toepassing voor NIEUWE certificeringen behaald NA 30 juni 2021. En certificeringen vernieuwd na deze datum.

Dus wanneer jij na 30 juni 2021 jouw certificering middels een assessment vernieuwd, wordt deze met één jaar verlengd. Geen twee jaar.


Oeps! Het assessment was moeilijker dan ik dacht. Niet gehaald. Wat nu?

Haal je het assessment niet? Maar zit je nog binnen de zes maanden dat je de renewal moet doen? Dan doe je het assessment nog een keer. Net zo vaak tot je het wel haalt.


Ik doe er niet aan mee! Wat nu?

Doe je het assessment niet? Of is de periode (zes maanden) waarin je het assessment mag doen verlopen? Dan vervalt jouw certificering en moet je opnieuw een betaald(!) examen doen.


Ik heb een Fundamentals certificaat en dan ben ik dus ook eens per jaar aan de beurt?

Nee hoor! Het geldt NIET voor Fundamentals certificeringen, ook wel de 900 trainingen & examens genoemd.


Ik heb nog een paar andere vragen. Wat nu?

Meer weten? Lees dan deze posting. Je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten