dinsdag 29 augustus 2023

Wat er verandert aan de MS-203 certificering

Inleiding

Microsoft heeft onlangs een aantal updates aangekondigd voor zijn training- en certificeringsprogramma’s. Een van de belangrijkste veranderingen is dat de MS-203 certificering, die gericht is op Microsoft 365 Messaging, zal worden uitgefaseerd per 31 oktober 2023 (de cursus) en per 31 december (het examen). Dit betekent dat je na deze datum geen examen meer kunt afleggen voor deze certificering.

Wat betekent dit voor jou als je geïnteresseerd bent in het behalen van de MS-203 certificering? In dit artikel geven we je een kort overzicht van de redenen achter deze beslissing, de mogelijke alternatieven en de meest gestelde vragen.


Waarom wordt de MS-203 certificering uitgefaseerd?

De MS-203 certificering is ontworpen om je kennis en vaardigheden te testen op het gebied van Microsoft 365 Messaging, waaronder Exchange Online, Exchange Server, Exchange Hybrid en Security and Compliance.

Echter, Microsoft heeft besloten om deze certificering uit te faseren omdat het niet meer aansluit bij de huidige marktbehoeften en de snelle veranderingen in de technologie. Microsoft wil zich meer richten op het aanbieden van Role-Based en oplossingsgerichte certificeringen, die beter passen bij de moderne werkplek.


Wat zijn de alternatieven voor de MS-203 certificering?

Op dit moment is er geen direct alternatief voor de MS-203 certificering. Microsoft heeft aangegeven dat het niet van plan is om een nieuwe certificering te introduceren die specifiek gericht is op Microsoft 365 Messaging. Dit betekent dat je na 31 december 2023 geen certificering meer kunt behalen die vergelijkbaar is met de MS-203.

Een mogelijke optie is om te kiezen voor de Microsoft 365 Administrator MS-102 cursus en certificering, die gericht is op het beheer van Microsoft 365 omgevingen. Echter, deze certificering heeft niet dezelfde diepgang en focus als de MS-203. Bovendien moet je voor deze certificering ook een tweede examen afleggen, zoals bijvoorbeeld de MS-700 of de MD-102 of de SC-300.


FAQ

Hieronder vind je een FAQ over de uitfasering van de MS-203 certificering. Voor meer informatie kun je ook terecht bij het Microsoft Learn support team.

  1. Ik ben me aan het voorbereiden op Examen MS-203: Microsoft 365 Messaging. Wat zijn mijn opties?
    Als je je voorbereidt op Examen MS-203, zorg er dan voor dat je het haalt vóór het einde van december 2023. Als je Examen MS-203 haalt vóór het einde van december 2023, behaal je de certificering Microsoft Certified: Messaging Administrator Associate, die één jaar geldig is.
  2. Ik heb al de certificering Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate behaald. Wat gebeurt er nu?
    Als je al de certificering Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate hebt behaald, blijft deze zichtbaar op je profiel op Microsoft Learn.
  3. Hoe zit het met verlenging van de certificering Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate?
    Deelnemers met een actieve certificering Microsoft 365 Certified: Messaging Administrator Associate kunnen deze één keer met één jaar verlengen tot maximaal zes maanden na de beëindiging ervan aan het einde van december 2023. De verlengingsperiode sluit aan het einde van juni 2024.

Conclusie

Het is overduidelijk dat Microsoft niet aarzelt om cursussen die onvoldoende tractie hebben, uit hun aanbod te verwijderen. Niettemin bestaat de mogelijkheid dat waardevolle inhoud hierdoor verloren gaat, en ik heb het vermoeden dat dit momenteel het geval is. De tijd zal het leren.


Bronvermelding

Microsoft Learn: Updates to our training and certification portfolio - Microsoft Community Hub

Geen opmerkingen:

Een reactie posten