dinsdag 20 november 2018

‘Microsoft Azure Fundamentals’ = ‘Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals’

Course 10979 – Huidige naam
Momenteel heeft Microsoft course 10979 als naam Microsoft Azure Fundamentals. In december 2018 komt er de nieuwste editie van uit, F in dit geval. Naast het feit dat er nog niet eerder een F editie van een Microsoft course is uitgebracht, zit de wijziging vooral in de cosmetische hoek.

De nieuwe naam
De naam van deze Microsoft course wordt dan aangepast naar: Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals. Inhoudelijk blijft deze training voor 99% gelijk aan zijn voorganger.

Image result for name change

Waarom deze naamswijziging?
Zoals bekend is Microsoft druk bezig zijn gehele trainings- en certificeringsportfolio te herzien. Alles gaat hierbij zoveel als mogelijk om naar Role-based.

Daarbij dient de naamgeving van een training/certificering ook zo ondubbelzinnig mogelijk te zijn. Met de naamswijziging van course 10979 streeft Microsoft er naar deze ondubbelzinnigheid voor deze training te realiseren.

Met de nieuwe naam wordt aangegeven dat deze training primair gericht is op beginnende IT professionals of IT professionals die met de Azure cloud gaan beginnen.

Bijbehorend certificaat?
Geheel in de stijl van Microsoft Role-based trainingen en certificeringen, hoort hier ook een nieuw certificaat bij, en wel op het Fundamentals niveau.

De naam van het certificaat wordt naar verwachting: Microsoft Certified: Azure Fundamentals.
image

Interessant om te weten is dat dit certificaat optioneel is en dus geen harde vereiste voor andere Azure Role-based certificeringen (zoals Azure Administrator Associate, Azure Developer Associate, Azure Solutions Architect Expert & Azure DevOps Engineer Expert).

Recap
Deze naamswijziging is dus cosmetisch en niet veel meer dan dat.

En hoewel Microsoft hiermee aan wilt geven dat de doelgroep uit beginnende IT Pro’s bestaat (of ervaren IT Pro’s die met de Azure cloud gaan beginnen), ben ik van mening dat deze training onontbeerlijk is voor accountmanagers die met hen klanten serieus over de Azure cloud in gesprek moeten gaan.

Immers, deze training laat veel zien van de Azure cloud waardoor accountmanagers, die deze training gevolgd hebben, net voldoende basis meekrijgen om op te treden als volwaardige (Azure cloud) gesprekspartner. Voor de diepte kunnen er dan pre-sales consultants ingevlogen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten