woensdag 2 januari 2019

Training & Examen ‘AZ-900: Microsoft Azure Fundamentals’ Is Beschikbaar

Inleiding
Precies op de laatste dag van 2018 (31 december 2018) heeft Microsoft ‘eindelijk’ de lang verwachtte eendaagse training (incl. bijbehorend examen) AZ-900: Microsoft Azure Fundamentals uitgebracht.
image
(Foto: De cover van het digitale boek (MOC) behorende bij AZ-900)

Deze nieuwe eendaagse training heeft een sterke focus op niet-technische mensen die wel met de Microsoft Azure cloud in aanraking komen, zoals sales- en accountmanagers die Microsoft Azure verkopen.

Er was toch al een Azure Fundamentals training?
Dat klopt. Alleen is deze sinds halverwege december 2018 hernoemd naar Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals, de bekende training 10979.

Reden van de naamswijziging is dat 10979 bedoeld is voor IT Pro’s en AZ-900, de ‘nieuwe’ Azure Fundamentals training, niet.

Hiermee tracht Microsoft een duidelijk onderscheid te maken tussen deze doelgroepen door hen ieder een aparte basis aan te bieden.

Verplichte kost of niet?
Nee, AZ-900 is GEEN verplichting voor IT Pro’s die zich voor de nieuwe Azure Role-Based functies willen certificeren. De webpagina van exam AZ-900 geeft dit echter wel aan, maar dat klopt niet. Ik heb Microsoft dan ook verzocht dit te corrigeren.

Recap
Hoewel AZ-900 de oude naam van de 10979 training (Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals) draagt, heeft AZ-900 overduidelijk GEEN technische insteek en is daarmee uitermate geschikt voor niet-technische mensen die wel met Azure werken.

Wel is het raadzaam voor degenen die op een technische basis met Azure moeten gaan werken, inclusief beginnende IT Pro’s, AZ-900 NIET te doen, omdat de technische basis geheel ontbreekt.

Voor deze doelgroep adviseer ik training Introduction to Microsoft Azure for IT Professionals te volgen, omdat deze training wel degelijk een sterk technische invalshoek heeft en daarmee een betere basis legt voor vervolgtrainingen zoals bijvoorbeeld AZ-100/101, AZ-200/201, AZ-300/301 en/of AZ-400.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten