donderdag 14 februari 2019

Vijf Tips & Tricks Voor Microsoft Role-Based Examens

Inleiding
Een zeer ervaren Azure IT Pro heeft zijn ervaringen met betrekking tot de examens AZ-100 (Microsoft Azure Infrastructure & Deployment) en AZ-101 (Microsoft Azure Integration & Security) met mij gedeeld.

Omdat deze ervaringen zeer leerzaam zijn voor een ieder die ook deze examens wilt gaan doen, heb ik aan hem gevraagd of ik dit met jullie mag delen. En dat vindt hij goed, dus vandaar deze posting met de vijf Tips & Tricks welke breed toepasbaar zijn en dus niet beperkt tot examens AZ-100 & AZ-101.


01 - Oefenexamens van het internet
Het blijkt dat er (gratis?) oefenexamens voor AZ-100 en AZ-101 te vinden zijn. Alleen redt je het daar niet mee om de echte examens tot een goede einde te brengen.

Tip 01: Zorg dat je de stof van beide examens echt zelf kent.

Lees hiervoor de AZ-100 en AZ-101 pagina’s goed door (en dan met name de onderwerpen genoemd onder de header Skills Measured, om te weten welke kennis er bevraagd wordt en verdiep je in de relevantie materie.

02 - Examentijd
Je hebt de tijd voor het examen echt hard nodig. Daarom is het zaak dat Tip 01 echt opgevolgd wordt, zodat je goed bekend met de materie. Daarnaast moet je in staat zijn om die kennis snel en doeltreffend toe te passen (schiet niet met hagel, maar gericht).

Tip 02: Hou een gestaag tempo aan tijdens het maken van beide examens.

03 - Vragen en Taken
De examens zijn opgebouwd rondom vragen en taken. Deze taken moet je in het echte Azure portal uitvoeren. Bij die taken zitten ook weer vragen om te zien of je echt weet waar je mee bezig bent.

Tip 03: Weet je weg te vinden in het Azure portal.

Zorg dat je snel en doeltreffend jouw taken uit kunt voeren en ook het waarom er achter. Next Next Finish wordt niet geaccepteerd Smile.

04 - Opbouw examen
Per examen worden er twee praktijkvragen gesteld. Per praktijkvraag dien je zeven taken uit te voeren. Elke taak vergt veel tijd om goed te doorlopen.

Tip 04: Theoretici halen de eindstreep niet. Alleen ervaren Azure beheerders.

Beter is dan ook om genoeg ‘praktijkkilometers’ te maken eer je examen gaat doen. Dit kan op je werk (hou rekening met je PRODUCTIE omgeving!!!) en thuis o.b.v. een gratis Azure proefaccount (creditcard is nodig ter verificatie maar er wordt niks van afgeschreven).

05 - Keep calm, don’t panic!
Wellicht een open deur maar toch: Hou je hoofd koel!

Tip 05: Wat je doet, doe het goed. Ga niks afraffelen om alles maar te doen.

Het is echt beter om bijvoorbeeld 5 taken van één praktijkvraag goed te doen en twee niet, dan ze alle 7 af te raffelen. Microsoft zit er niet om je onderuit te schoppen, maar willen wel kwaliteitscontrole doen.

Dus niet meer de pizzabezorger een certificaat geven (titelinflatie!), maar wel hetzelfde certificaat uitreiken aan de echte Azure IT Pro. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van een ander wegingsmechanisme dan je op het eerste gezicht zou denken.

Credits
Deze posting is tot stand gekomen door de zeer waardevolle feedback van een zeer ervaren Azure IT Pro. Alle credits gaan dan ook naar hem. Mijn dank aan hem voor het delen van deze informatie en zijn toestemming om het te mogen posten. Top!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten