maandag 18 maart 2019

Gratis Ebook - Learn Azure In A Month Of Lunches -

Microsoft heeft een gratis ebook beschikbaar gesteld met als titel ‘Learn Azure In A Month Of Lunches’. Dit boek is duidelijk geënt op ‘Learn PowerShell In A Month Of Lunches’. Beide boeken worden dan ook door dezelfde uitgeverij, Manning, uitgebracht.

Doelgroep
Ben je een IT engineer, developer of DevOps? Werk je met Azure of ga je met Azure werken? Dan is dit boek voor jou!

Not Microsoft only!
Een van de sterke punten van dit boek is dat het niet alleen gericht is op Microsoft. Zo komt Linux (Ubuntu) ruim aan bod. Sterker nog, de ‘verstokte’ Windows engineers worden zelfs aangespoord om meer met Linux te gaan doen.

Theorie & praktijk
Men hoeft niet alleen te lezen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten door een oefening in Azure zelf. Niet alleen de ‘point & click’ interface wordt hiervoor gebruikt (Azure Portal), maar met name de Azure CLI. Om er voor te zorgen dat de lezers zich aanleren Azure programmatisch te benaderen.

Ook hier weer een aansporing voor de met name verstokte Windows Engineers en de beweging naar de Linux manier van beheer/aansturing: Niks met de muis, maar via de prompt.

Snelheid & Einddoel
In principe is elk hoofdstuk zo gemaakt dat deze binnen 45 minuten te doen is, inclusief(!) de bijbehorende oefeningen. Wanneer het boek geheel is doorlopen, beschikt diegene over degelijke basiskennis m.b.t. Azure en hoe dit in te zetten.

Op basis van ditzelfde fundament kan men zich verder bekwamen. Dit boek is dan ook geen eindstation maar helpt je wel goed op stoom te komen en te werken aan een goed fundament voor de rest van jouw loopbaan als Azure expert.

Oordeel
Ik ben net begonnen in het boek, maar wat mij opvalt is de toegankelijkheid er van, het ontbreken van het bekende Microsoft ‘sausje’ en de praktische toepasbaarheid ervan.

Kortom, een ieder die met Azure werkt, zou dit boek minstens gelezen moeten hebben.

Waar te vinden?
Wil je het helemaal netjes doen? Vul dan hier jouw gegevens in en je krijgt een mailbericht met daarin de link. Wanneer je die stap over wilt slaan, dan is Google hier om jou te helpen en kun je deze link gebruiken om het pdf direct in je browser te openen om deze vervolgens te downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten