vrijdag 15 maart 2019

Huidige Stand Van De Microsoft Role-Based Certificeringen

Inleiding
Microsoft heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten met de uitrol van de nieuwe Microsoft Role-Based certificeringen. De teller staat inmiddels op 16(!). En nog is het einde niet in zicht. Denk bijvoorbeeld aan meer Dynamics 365 Role-Based certificeringen en dan nog een voor Azure Security (AZ-500).
De bomen en het bos…
Omdat velen inmiddels het overzicht dreigen te verliezen, zeker in combinatie met de zogenaamde (en beperkt beschikbare!) transitie examens, of eventuele upgrades van ‘oud’ naar Role-Based, heb ik een overzicht gemaakt van alle 16 Role-Based certificeringen.
Hoe het werkt
Enige uitleg is wel op zijn plaats.
Ik heb vier hoofdcategorieën aangemaakt, te weten:
  1. Microsoft 365 Certificeringen;
  2. Azure Certificeringen;
  3. AI/Big Data Certificeringen;
  4. Dynamics 365 Certificeringen.
Per hoofdcategorie is er een rangschikking gemaakt van de gerelateerde Role-Based certificeringen, welke per examen/trainingsnummer zijn gerangschikt.
Per Role-Based certificering worden de desbetreffende examens/trainingen aangegeven (Trainingen/Examens). Veelal zijn dat er twee, in sommige gevallen een. Voor Microsoft 365 Certified: Enterprise Administrator Expert moet je naast MS-100 en MS-101, ook nog een workload certificaat behalen. Die worden met een rode ster aangeduid.
Wanneer er een transitie examen beschikbaar is voor een bepaald Role-Based certificaat, wordt dat aangegeven (Transitie examen). Daarbij wordt getoond welk ‘oud’ examen daarvoor je moet hebben behaald (Nodig voor transitie examen).
OPMERKING: Heb je dat examen niet behaald, dan kun je WEL het transitie examen doen, maar geldt het resultaat NIET voor de eventuele transitie! Kortom, een zinloze actie, dus controleer dit, voordat je aan een transitie examen begint.
Wanneer er een transitie examen beschikbaar is, wordt er ook aangegeven tot wanneer deze beschikbaar is (THT transitie examen).
In een bepaald geval is er geen transitie examen beschikbaar, maar geldt een behaald ‘oud’ examen wel om een Role-Based certificaat te behalen (Nodig voor upgrade). In de kolom er naast wordt dan getoond welk Role-Based examen er dan nog behaald moet worden om het desbetreffende Role-Based certificaat te behalen (Dan nog te halen).
Het overzicht
Klik erop om een grotere weergave te zien. Doe je voordeel er mee!
image

Geen opmerkingen:

Een reactie posten