maandag 23 augustus 2021

Windows Server 2022 Is General Available & Microsoft Is Heel Stil?

Microsoft = Cloud Provider!

Wederom toont Microsoft aan zich te distantiëren van het oude image dat Microsoft The Windows Company is. Oh nee, ze zijn nu CLOUD PROVIDER! In hoofdletters wel te verstaan. Het oude image bestaat niet meer.

Wat is het geval? Sinds kort is de nieuwste versie van Windows Server uitgekomen, Windows Server 2022.


Pssst! Er is een nieuwere versie van Windows Server uit…

Vroeger had Microsoft dit van de daken geschreeuwd en had iedereen, zelfs de niet-IT'ers, dit geweten. Of ze nu wilden of niet.

Nu echter, in zijn rol als cloud provider, heeft Microsoft het stilletjes voorbij laten gaan. Ja, ze hebben er iets over geroepen maar dat is nog maar een fractie van wat het ooit was.


Azure, Azure & Azure…

En wat is er dan veranderd aan Windows Server 2022? Jawel, de 'tie in' met Microsoft's publieke cloud, Azure! En voor de rest? Is vrijwel het meeste nog zoals het was in de vorige versie.

Kortom, ook Windows Server wordt steeds meer een Azure product/dienst. Geen Azure? Dan heb je eigenlijk een mankerende Windows Server 2022 omgeving staan, welke zeer beperkt is.


Role-Based trainingen voor Windows Server 2022?

Dit beeld zie je ook terug in het aanbod qua Role-Based opleidingen. Die zijn er eigenlijk niet, zeker niet qua certificeringen. Zie daarvoor ook deze blogposting. Is wellicht qua titel enigszins gedateerd maar qua inhoud nog steeds actueel.

Zelf heb ik dan ook het vermoeden dat deze trainingen erop aangepast zullen worden qua naamgeving waarbij Windows Server 2019 plaats zal maken voor Windows Server 2022.


Uhm, GEEN Role-Based certificeringen?

Maar dat zullen dan ook de enigste aanpassingen zijn. Eerlijk gezegd verwacht ik geen toegewijde Role-Based certificeringen meer voor pur-sang Windows Server, ongeacht het versienummer.

Reden hiertoe staat al bij de inleiding: Microsoft is Cloud Provider, en alles moet dat beeld uitdragen dan wel ondersteunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten