donderdag 23 maart 2023

Hoe een Microsoft Role-Based examen jouw carrière kan boosten

Inleiding

Je hebt een Microsoft Role-Based training gevolgd en je wilt je kennis en vaardigheden aantonen met een certificaat. Maar dan moet je wel eerst een examen doen. En dat is niet niks. Veel cursisten vinden het spannend en zien er tegenop om examens te doen. Immers, het kost tijd om te leren en te oefenen. En je hebt altijd een kans dat je zakt. Is het dan wel de moeite waard om een examen te doen?


Doe toch dat examen!

Ik denk van wel. Een Microsoft Role-Based examen is niet alleen een toets van je kennis en vaardigheden, maar ook een kans om jezelf te ontwikkelen en te onderscheiden in de markt. In dit artikel geef ik je drie voordelen van het toch doen van een examen en drie nadelen bij het niet doen van een examen.


Drie voordelen van het doen van een examen

  1. Je krijgt een officieel certificaat dat aantoont dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt voor jouw rol. Dit kan je helpen om meer vertrouwen te krijgen in je werk, meer waardering te krijgen van je werkgever of klanten, of meer kansen te krijgen op de arbeidsmarkt.

  2. Je leert meer dan alleen de theorie. Een Microsoft Role-Based examen test niet alleen wat je weet, maar ook wat je kunt. Je moet laten zien dat je praktische problemen kunt oplossen met behulp van Microsoft-technologieën. Dit helpt je om beter voorbereid te zijn op de uitdagingen die je in de praktijk tegenkomt.

  3. Je blijft up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied. Een Microsoft Role-Based examen is gebaseerd op de meest recente versies en functies van Microsoft-technologieën. Door een examen te doen, zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste trends en innovaties. Omdat je na het behalen van het certificaat eens per jaar gratis een online assessment moet doen, blijf je bij qua ontwikkelingen op jouw vakgebied. En met de cloud is dat geen luxe maar een noodzaak.

Drie nadelen bij het niet doen van een examen:

  1. Je mist een kans om jezelf te bewijzen. Als je geen examen doet, heb je geen objectief bewijs dat je over de kennis en vaardigheden beschikt die nodig zijn voor jouw rol. Dit kan ertoe leiden dat anderen twijfelen aan jouw competentie of professionaliteit.

  2. Je loopt achter op de concurrentie. Als jij geen examen doet, maar anderen wel, dan heb jij minder kans om op te vallen of gekozen te worden voor interessante projecten of functies. Je loopt het risico dat anderen jou voorbijstreven of inhalen.

  3. Je stagneert in jouw ontwikkeling. Als jij geen examen doet, maar alleen vertrouwt op wat je al weet of kunt, dan mis jij misschien belangrijke nieuwe kennis of vaardigheden die nodig zijn voor jouw rol. Je loopt het gevaar dat jouw kennis veroudert of irrelevant wordt.

Conclusie

Kortom, het doen van een Microsoft Role-Based examen is zeker de moeite waard. Het kost misschien wat tijd en moeite, maar het levert ook veel op: een certificaat, meer kennis en vaardigheden, en meer mogelijkheden voor jouw carrière.

Dus waar wacht jij nog op? Schrijf jou zelf vandaag nog in voor jouw Microsoft Role-Based examen!

Vijfhart helpt jou!

En: Wanneer jij bij Vijfhart via ons open rooster een Microsoft Role-Based cursus volgt, krijg jij gratis het bijbehorende Microsoft examenvoucher EN een MeasureUp voucher voor het bijbehorende oefenexamen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten