donderdag 30 maart 2023

Het einde van een tijdperk: Waarom MS-500 verdwijnt en plaatsmaakt voor gespecialiseerde certificeringen

Inleiding

In deze blogpost wil ik het met jullie hebben over een belangrijke verandering in de wereld van IT-certificeringen. Zoals je wellicht weet, gaat de MS-500 (Microsoft 365 Security Administration)  per 30 juni 2023 met pensioen en komt er geen soortgelijke vervanger voor.


Waarom dan?

Oorspronkelijk waren de MS-500 cursus en het bijbehorende examen een breed opgezet curriculum dat verschillende IT-gebieden besloeg. Sinds de oorspronkelijke ontwikkeling van dit curriculum zijn de afzonderlijke onderwerpen die het behandelde aanzienlijk complexer geworden en hebben ze zich ontwikkeld tot verschillende, afzonderlijke rollen.

Het bleek uiteindelijk niet langer effectief om al deze onderwerpen binnen één certificering aan te bieden, omdat het de cursisten niet optimaal bediende.


Geen directe vervanger? Nee, maar wel iets veel beters!

Daarom heeft Microsoft terecht besloten om de MS-500 te vervangen door drie nieuwe, meer gerichte certificeringen:

  1. SC-200: Microsoft Security Operations Analyst
  2. SC-300: Microsoft Identity and Access Administrator
  3. SC-400: Microsoft Information Protection Administrator

Deze drie certificeringen zorgen ervoor dat IT-professionals zich kunnen specialiseren in specifieke onderwerpen en rollen, waardoor ze beter voorbereid zijn op de uitdagingen van het werken in de hedendaagse complexe IT-omgevingen. Bovendien bieden deze nieuwe certificaten studenten meer gerichte en relevante training, waardoor hun kennis en vaardigheden beter aansluiten bij de behoeften van werkgevers.


Conclusie

In feite is deze verschuiving in certificeringen een weerspiegeling van de voortdurende groei en evolutie van de IT-sector. Door bij te blijven met deze veranderingen en jezelf voortdurend bij te scholen in de nieuwste technologieën en best practices, vergroot je jouw kansen op succes in je carrière.

Kortom, het afscheid nemen van de MS-500 is een positieve verandering die de weg vrijmaakt voor meer gespecialiseerde certificeringen. Dit zal professionals in de IT-sector helpen om hun kennis en vaardigheden te verdiepen en beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Dus, als je overwoog om de MS-500 te behalen, is het nu tijd om je te verdiepen in de nieuwe certificeringen en te ontdekken welke het beste bij jouw carrièredoelen past. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten