woensdag 26 september 2018

Microsoft Role-Based Certification: Welke Rollen?

Er is al het nodige over te doen, de herziening van de certificeringspaden bij Microsoft. Dit gaat uiteindelijk allemaal Role-Based worden, wat een hele verbetering is in vergelijking met de huidige situatie.

In dat kader is het interessant om te weten welke zes rollen Microsoft voor nu bekend heeft gemaakt. Mocht je denken dat de huidige lijst incompleet is, dan klopt dat. Microsoft geeft aan dat er nog meer zullen volgen.
Image result for role based learning

De zes nieuwe ‘job roles’
Voor nu zijn dit de zes nieuwe job roles:

  1. DevOps Engineer;
  2. Microsoft 365 Modern Desktop Administrator;
  3. Microsoft 365 Enterprise Administrator.

De trainingen en examens voor Azure Administrator zijn vanaf 24 september 2019 beschikbaar en actief. Voor job roles 2 en 3 zijn de examens als beta beschikbaar. Job roles 4 t/m 6 komen eind dit jaar beschikbaar (eerst in beta en later in productie).

Microsoft geeft aan dat er in 2019 nog meer job roles zullen volgen, inclusief bijbehorende examens en trainingen. Als logisch gevolg zullen er nog meer huidige trainingen, examens en certificering met pensioen gestuurd worden.

Overzicht nieuwe beschikbare Role-Based paden
Hieronder de bijbehorende diagrammen voor de beschikbare Role-Based certificering- en leerpaden.

Azure Apps & Infrastructure certificeringpad
image

Azure Administrator leerpad
image

Core Infrastructuur certificeringen
image

Zie bijlage
Wil je meer weten over deze zes nieuwe job roles en de nieuwe certificering- en leerpaden? Zie dan de bijlage Microsoft Certification and Training Overview_9-24-2018.pdf (link is 100 dagen geldig).

Gebruikte bronnen
Deze posting is tot standgekomen door gebruikmaking van onderstaande bronnen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten