donderdag 16 augustus 2018

Eindelijk! Verbetering Van De Microsoft Azure Certificeringen & Examens!

Achtergrond
Azure is er en gaat niet meer weg. Prima. Alleen zijn een aantal van de huidige Azure certificeringen en examens niet echt prettig. Voornaamste reden is dat de insteek te breed en te diep is. Alsof je een certificering van autoverkoper doet en tegelijkertijd het examen van automonteur en architect moet doen.

Daarbij is Azure net een caleidoscoop. Elke keer is het ‘plaatje’ net even anders door toevoeging van nieuwe mogelijkheden, aanpassingen van bestaande mogelijkheden, verplaatsing van deze mogelijkheden naar een andere plaats in het Azure console e.d.
image

Hierdoor moest je veelal examens doen o.b.v. oude en irrelevante informatie en daarbij dingen doen en leren die al lang niet meer van toepassing zijn in de huidige Azure omgeving.

Kortom, tijd voor verandering!

Stapsgewijs
Alleen gaan deze veranderingen niet al te snel. Helaas heeft niet alles binnen Microsoft hetzelfde momentum als de ontwikkelingen m.b.t. Azure Smile with tongue out.

Maar goed, de eerste stappen zijn gezet. Er zijn een drietal nieuwe Azure examens gelanceerd, vooralsnog in Beta status. Er is een geringe kans dat je er nog op in kunt schrijven met daarbij een korting van 80%.

Dit zijn de nieuwe examens:

  1. Exam AZ-100, Microsoft Azure Infrastructure and Deployment (beta!!!)

  2. Exam AZ-101: Microsoft Azure Integration and Security (beta!!!!)

  3. Exam AZ-102, Microsoft Azure Administrator Certification Transition (beta!!!)

Klik op de examens om er meer over te weten te komen. Over de achtergrond van dit alles, lees deze Engelstalige publicatie op het Microsoft Learning Blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten