woensdag 15 augustus 2018

Nieuw blog!

Een kleine terugblik
In november 2008 ben ik een blog begonnen, geheel gewijd aan Microsoft System Center Operations Manager (SCOM). Toen realiseerde ik mij niet wat het mij allemaal zou brengen.

Zo groeide het blog van 1 bezoeker per week (feest!) naar 1.000+ bezoekers per dag, wereldwijd! Ook heeft het mij het Microsoft Most Valuable Professional (MVP) award bezorgd. Inmiddels heb ik het MVP award al negenmaal in ontvangst mogen nemen. Een hele eer & ervaring.

Terug naar het heden
Maar zoals het met alles gaat, dingen veranderen. Sinds mei 2018 ben ik niet meer werkzaam in een functie die 100% technisch is. In plaats daarvan zit in de rol van Product Manager bij Vijfhart IT-Opleidingen.

Vanuit die rol en functie ben ik (mede) verantwoordelijk voor het onderhoud van het trainingsaanbod van deze organisatie. Hierbij moet ik dus ook nieuwe ontwikkelingen op tijd ‘spotten’ en ‘plotten’ om zodoende te zorgen dat Vijfhart als full service trainingspartner, relevant is en blijft.

De eerste maanden waren dan ook hectisch en zeer leerzaam. En zodoende ben ik tot een aantal nieuwe inzichten gekomen waarvan een paar van directe invloed zijn op mijn blog.

Bloggen? Ja! Maar welk blog?
Hoewel ik bloggen nog steeds leuk vind, ben ik wel van mening dat het scala aan onderwerpen waarover ik wil bloggen, niet meer aansluit op mijn huidige blog. Het heeft een sterke technische focus (SCOM, SCCM, OMS & Azure), terwijl ik vanuit mijn nieuwe rol en functie mij bezig hou met andere zaken vanuit andere invalshoeken.

Uiteraard wel met een technische insteek, maar allemaal gericht op IT trainingen. Hierbij speelt het ‘leren om te leren’ ook een grote rol.

En ja, ook in deze rol is het van groot belang bij te zijn en blijven m.b.t. de laatste technologische ontwikkelingen. Alleen is ook hier de insteek anders. Niet meer van ‘waar zit de nieuwste functionaliteit en wat is er verdwenen’, maar veel meer vanuit het opleidingenperspectief.

Vragen zoals ‘is er al een training voor?’, ‘moeten wij zelf iets ontwikkelen, en zo ja wat?’, ‘welke (maatwerk)trainingen en materialen moeten er sowieso bijkomen?’ spelen hierbij een grote rol.

Op basis hiervan kom ik veel interessant materiaal tegen welke ik graag met de buitenwereld wil delen, en het liefst via een blog.

Nieuw!
Op basis van dit alles heb ik besloten mijn huidige blog achter mij te laten en een nieuw blog te starten, met als insteek IT en educatie. Na wat brainstormen – dank aan een paar collega’s – is de naam ITducation tot stand gekomen, een samenvoeging van IT en educatie.

Content
De blogpostings op dit nieuwe blog zullen, zoals de naam al aangeeft, een sterke focus hebben op de (stormachtige) ontwikkelingen in de IT (aangejaagd door de cloud), en de invloeden die ze hebben op het takenpakket en functieprofiel van de IT ’er.

Standaard zullen de postings in het Nederlands zijn, met soms verwijzingen naar Engelstalige artikelen. Daarbij zal ik mijn collega’s bij Vijfhart in de gelegenheid stellen om ook content aan te leveren en zal ik niet schromen door te verwijzen naar interessante acties bij Vijfhart, dit onder het mom ‘Wij van WC Eend…’  Smile.

Echter de insteek is en blijft hetzelfde zoals het was bij mijn (inmiddels oude) blog: Het overdragen van relevante kennis, inzichten en ervaringen.

Tot ziens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten